Stuk historie aangekocht door Stichting Oranjefeesten Heenvliet 

 

Vroeger hadden de meeste dorpen een muziekkiosk, vast of mobiel. Dit is nog altijd terug te zien op de ring in Abbenbroek en Zuidland. Heenvliet heeft nooit een vaste muziekkiosk gehad, daarom zijn we ontzettend trots dat het onze stichting is gelukt er een aan te schaffen! De kiosk is ooit tussen de jaren 1950 en 1963 gebouwd door de Spijkenisser Firma Spijkstaal in samenwerking met wagenmaker Koornneef, welke het houtwerk verzorgde. In totaal zijn er 130 van deze muziekkiosken gebouwd met een diameter van 6, 7 of 8 meter. Een handvol van deze mobiele Spijkstaal kiosken zijn nog steeds in gebruik. 

 

Via de Stichting Gebiedsfonds Woonkernen Geervliet en Heenvliet hebben wij een mooie donatie ontvangen om een start te kunnen maken met de restauratie van de muziekkiosk. Dit maakt het mogelijk om dit unieke stuk historie weer in volle glorie te herstellen en kunnen we hem gaan inzetten waar hij ooit voor bedoeld was. Op deze pagina kun je de restauratie werkzaamheden volgen en op Koningsdag is het resultaat dan eindelijk voor iedereen te zien wanneer hij voor het eerst weer in gebruik zal worden genomen!  

 

Draag je als bedrijf/instelling/particulier dit initiatief een warm hart toe en zou je een donatie willen doen ten behoeve van dit unieke restauratieproject? Stuur dan een e-mail naar ovheenvliet@live.nl  o.v.v. Spijkstaal Muziekkiosk. Wij kunnen de donatie goed gebruiken en zullen de bijdrage nuttig besteden. Tevens wordt jullie naam vereeuwigd op dit unieke stuk historie, waarvan wij vinden dat deze gewoon thuishoort in Nissewaard.